hulpmiddelen ::: overige hulpmiddelen ::: verplaatsbare mantelzorgwoning
Verplaatsbare mantelzorgwoning

Soms is het lastig om iemand met dementie in de eigen woning te laten wonen. Zeker als betrokkene alleen woont en de dementie zich wat verder ontwikkelt. Dan kan een speciale mantelzorgwoning wellicht uitsluitsel bieden. Deze kan tijdelijk in de tuin van een familielid worden gezet. Deze persoon woont daardoor in een eigen woning, maar wel heel dicht bij de familieleden. Omdat de verplaatsbare mantelzorgwoning speciaal ontwikkeld is voor mensen met een zorgvraag zijn hierin allerlei voorbereidingen getroffen om de zorg goed in te richten, zoals veel van de speciale hulpmiddelen die op deze site staan. Een mantelzorgwoning wordt uiteraard ingericht met de eigen meubels van betrokkene zodat een eigen sfeer ontstaat.

Doordat de mantelzorgwoning meteen naast de woning van een familielid staat (meestal een zoon of dochter met gezin), scheelt dit voor betrokken familieleden veel reis- en regeltijd. Even snel binnenlopen voor ondersteuning of gezelligheid is geen probleem, terwijl beide huishoudens wel privacy hebben.


Financiering

Net als een gewoon huis, is de mantelzorgwoning te koop voor particulieren. Na gebruik wordt de woning weer doorverkocht aan een volgende familie en doorgeplaatst naar een volgende locatie (tuin). De overheid maakt plaatsing van mantelzorgwoningen steeds makkelijker. Mantelzorgwoningen zijn desgewenst ook te huur via woningbouwverenigingen. Gemeenten subsidiëren mantelzorgwoningen soms.

(Gesponsorde berichten)
logo PasAan
www.pasaan.nl
PasAan

PasAan levert complete mantelzorgwoningen. Gemaakt van traditionele bouwmaterialen (beton, staal, steen) en toch verplaatsbaar. Bewoners ervaren de kwaliteit als beter dan die van traditionele huizen. De woning is voorbereid op zowel ICT-gerelateerde hulpmiddelen (o.a. bij dementie), als hulpmiddelen bij fysieke beperkingen. PasAan levert niet alleen de woning, maar ook bijbehorend advies en hulpmiddelen.