hulpmiddelen ::: sanitaire voorzieningen ::: pressalit care flexibel badkamersysteem
Pressalit Care flexibel badkamersysteem

Bij ernstiger wordende dementie moeten betrokkenen vaak worden geholpen bij wassen, douchen en/of toiletgang. Vaak is de badkamer te klein om met meerdere personen in te verblijven en bovendien dan ook nog voldoende ruimte te hebben om de handelingen goed te kunnen verrichten. Dankzij inzet van het Pressalit Care systeem, wordt de indeling van een badkamer flexibeler.

Bij dit systeem hangen diverse attributen in de badkamer aan een stevige rail. Dankzij deze rail is het in een kleine badkamer bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het douchen de wastafel opzij te schuiven, zodat er meer ruimte ontstaat. Doordat alles aan een rail hangt, is het ook mogelijk om de indeling van de sanitaire ruimte snel te veranderen, in een handomdraai hangt iets aan een andere muur. Alles, ook de beugels, is tot op de centimeter in hoogte en breedte instelbaar, waarbij geen gereedschap nodig is voor het verstellen en/of verhangen.

In zorginstellingen wordt dit systeem steeds vaker gebruikt omdat per bewoner de sanitaire ruimte op maat kan worden ingericht.


Financiering

In de thuissituatie wordt dit systeem op basis van een indicatie vergoed vanuit de WMO. Zorginstellingen financieren dit systeem uit de reguliere middelen.