hulpmiddelen ::: speciaal meubilair ::: massagestoel
Massagestoel

Een massage is ontspannend en gezond. Wie zich regelmatig laat masseren is minder vermoeid en herstelt gemakkelijker na lichamelijke inspanning. Soepele spieren en een goede doorbloeding zorgen ervoor dat men zich prettiger en vitaler voelt.

De massagestoel zorgt voor een uitgebreide rugmassage en heeft ingebouwde airbags in de zitting en het kuitgedeelte en daarnaast ook een ligfunctie. De stoel heeft een volautomatische instelling en een, voor iedere gebruiker, eenvoudige bediening.

Uw bewoners zullen de ontspannende werking van de massage technieken ervaren als prettig en bevorderend voor lichamelijke en geestelijke conditie. Op bewoners met dementie kan een massage heel kalmerende effecten hebben, het kan zelfs het medicijngebruik terugdringen. De luxe massagestoel is een logische aanvulling op de voorzieningen in elke gemeenschappelijke ontspanningsruimte.

Daarnaast is de massagestoel er ook voor het personeel. Hij kan hen helpen de vermoeide en pijnlijke spieren weer te ontspannen na een zware werkdag. Dit zal zeker bijdragen aan het tegengaan van overbelasting en ziekteverzuim.


Financiering

De massagestoel wordt door zorginstellingen aangeschaft voor in de ontspanningsruimte of voor in de huiskamer of ontmoetingsruimte. Meerdere zorginstellingen hebben aparte 'snoezelruimtes' met verschillend materiaal dat bewoners kan helpen ontspannen, daar kan de massagestoel ook goed geplaatst worden.

De stoel is ook aan te schaffen door particulieren, maar wordt niet vergoed.