Zorgketen Dementie Eindhoven e.o.Zorgketen Dementie Eindhoven e.o.

Een voorlichtingsfilm over de zorgketen Eindhoven.
Nieuwe aanpak van dementie in DrentheNieuwe aanpak van dementie in Drenthe

In Assen is de stichting Dementie Drenthe in het leven geroepen. Een nieuwe stichting, een helpdesk en een website om Drenten met dementie en mensen in hun omgeving beter hulp te bieden.
Thuis met dementie 1Thuis met dementie 1

Verslag van een dicussiebijeenkomst over dementiezorg, in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg. Zorggroep Almere vertelt over haar project "Thuis met dementie'.
Hele keten binnen Zorgcentra de BetuweHele keten binnen Zorgcentra de Betuwe

Zorgcentra de Betuwe biedt een heel scala aan voorzieningen, zodat er voor ieder wat wils is. Van aanleunwoning tot dagbehandeling. In verpleeghuis Beatrix zitten meerdere kleinschalige groepen bij elkaar.
TinZ wint Univé Paludanus PrijsTinZ wint Univé Paludanus Prijs

TinZ, Netwerk Dementie Friesland, heeft de zorgprijs Univé Paludanus Prijs 2012 gewonnen. TinZ is een netwerkorganisatie, waaraan ook Noorderbreedte en het Medisch Centrum Leeuwarden deelnemen. Samen met 32 andere zorgorganisaties geven Noorderbreedte en
Zo lang mogelijk thuisZo lang mogelijk thuis

Met de toenemende vergrijzing en de grote toename van zilvergrijze vergrijzing zal het aantal dementerenden sterk toenemen in onze samenleving. Het is de Vlaamse beleidsdoelstelling om deze mensen zo lang als mogelijk kwalitatief te laten verblijven in de
Recht op casemanagementRecht op casemanagement

Pleidooi van Prof. Dr. Robbert Huijsman om nog veel meer te doen aan casemanagement voor mensen met dementie.
Alzheimer Nederland in gesprek met Philip ScheltensAlzheimer Nederland in gesprek met Philip Scheltens

Een interview met Philip Scheltens, directeur van het Alzheimer Centrum van het VUMC.
Thuis met dementie 2Thuis met dementie 2

Verslag van een discussiedag over dementiezorg, in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg. Zorggroep Almere vertelt over haar project "Thuis met dementie".

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.